Technische instructie

Toetsmodule MVE

Beste deelnemer, docent, begeleider,

Voordat u met een ‘MVE’ toets gaat beginnen, dient u de instructies op vooraf goed door te nemen.

Houd deze instructie bij de hand.

Algemeen

Indien er een technische fout optreedt tijdens de toets (uw computer valt uit, u wordt onverhoopt uitgelogd nog voordat u de toets heeft afgemaakt), dan dient u direct opnieuw in te loggen in de toets via ‘De Monitor’ Dashboard. Het systeem slaat de gemaakte vragen tussentijds op. Als de deelnemer per ongeluk de vragenlijst verlaat, dan moet de deelnemer zo snel mogelijk weer de toets hernemen. De deelnemer kan weer verder gaan met de vraag waar hij/zij gebleven was.

TECHNISCHE VOORBEREIDINGEN 

  • Zorg dat de toets gemaakt kan worden op een computer met een stabiele netwerkverbinding.
  • De toetsen kunnen evt. op tablets worden afgenomen, op een desktop pc of eventueel een laptop heeft de voorkeur. 
  • Gebruik bij voorkeur Google Chrome, of anders evt. Internet Explorer of Modzilla Firefox. Google Chrome heeft de voorkeur. 
  • Minimale eisen aan de resolutie van het beeldscherm zijn: 1024 bij 768. Check dit bij de instellingen van de monitor (specificaties van het beeldscherm) indien mogelijk.  
  • Sta uw browser toe pop-ups weer te geven en sluit alle chat, twitter, mail, facebook en andere programma’s. 
  • Zet ook uw mobiele telefoon uit. Zij verstoren uw concentratie voor de toets en kunnen er voor zorgen dat de toets ongewenst afbreekt. 
  • Sluit alle andere vensters van uw browser. 
  • Zodra u een toets heeft gestart wordt dit zichtbaar voor de beheerder/toetsregiseur. Als u derhalve aangeeft dat u de toets niet heeft kunnen vinden of starten wordt dit gedetecteerd en zal geen nieuwe poging voor u worden klaargezet. 
  • Als u de toets start dient u eerst even te wachten totdat de toets geheel geladen is voordat u antwoorden gaat geven of tussen de vragen gaat navigeren. 
  • Als u de toets maakt, houdt u er dan rekening mee dat u na 1 uur automatisch wordt uitgelogd. 

ZO LOGT U IN OM DE TOETS TE MAKEN: 

De docent/toetsregiseur heeft de toets klaargezet in MVE Dashboard in de catergorie Lezen, Schrijven, Rekenen, of Digitale vaardigheden. Hou de mededelingen van de docent/toetsregiseur goed in de gaten. Er zal zo duidelijk mogelijk worden aangegeven waar de toets zich bevindt. 

U kunt elke toets, als u de toets gestart heeft, slechts éénmaal maken! Op moment dat u op de naam van de toets heeft geklikt is de toets gestart. 

MAKEN VAN DE TOETS 

U heeft beperkte tijd voor het maken van de gehele toets. Er loopt een klokje mee dat aangeeft hoeveel tijd u nog heeft. De maximale tijd gaat in bij het opstarten van de toets. Als u per ongeluk de toets verlaat, dan moet u zo snel mogelijk weer de toets hernemen. De tijd loopt door. 

Om te navigeren tussen de vragen dient u overzicht van vragen uit te klappen en te klikken op de betreffende vraag: 

Als u wisselt tussen vragen worden de vragen tussentijds opgeslagen. Pas als u op Toets verzenden klikt worden de antwoorden opgeslagen en verwerkt.  

RESULTATEN INZIEN 

U kunt de scores zien na het versturen van de Lees-, Reken, en Digitoets. De resultaten van de schrijftoets ontvangt u van uw docent nadat de Beoordelingsmodule door de beoordelaars is doorlopen.