Kennissessies

Het blijft een uitdaging om de NT1’ers te werven.
Ondanks veel initiatieven in alle gemeenten in ons land, is het nog steeds niet makkelijk. Wat is nu de echte sleutel tot succes? Hoe doen de experts dit in andere Europese landen? Maastricht University heeft samen met het Kohnstamm Instituut en de UNESCO Leerstoel Volwasseneneducatie een onderzoek gedaan naar hoe experts in Duitsland, Engeland, Estland, Ierland, IJsland, Spanje, Noorwegen, maar ook in Nederland succesvol NT1’ers voor taal- of rekentrajecten werven. Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van het ‘Drents Onderzoek Laaggeletterden’ en leidt tot prachtige nieuwe inzichten! Daarnaast zullen twee bevlogen organisaties hun sleutel tot succes presenteren! Tijd voor nieuwe inspiratie voor werving NT1!

Programma

Kennissessie 1:
Werving NT1 doe je niet alleen!

1. Volwasseneneducatie is een must!

Een korte introductiefilm van de leerstoel waarom we deze kennissessies organiseren.
© Vlaamse UNESCO Commissie.
2. Werving NT1: Succes uit Europa

Prof. dr. Maurice de Greef presenteert de uitkomsten van het onderzoek. Hierbij gaat hij in op de succesfactoren die uit het onderzoek naar voren komen.
3. Good Practice 1: Twente “Supporter van elkaar” Laura Hofte

Wat doet men specifiek samen met andere partners in Twente om de NT1’ers te bereiken en waarom lukt dat hier ook? Wat is de crux?


© FC Twente: Scoren in de wijk.4. Good Practice 2: Rotterdam “Goed, beter, best” Cora van de Koppel

Wat doet men specifiek samen met andere partners in Rotterdam om de NT1’ers te bereiken en waarom lukt dat hier ook? Wat is de crux?


© Alsare Academie.