Instructie Impactmodule MVE

UITLEG aan Deelnemer door docent en/of vrijwilliger

 1. Login via de landingspagina: https://monitorvolwasseneneducatie.com/
 2. Klik op de ‘rode button’: ‘monitor’ ;
 3. Log in met de inlog gegevens (inlognaam en wachtwoord!) die je van je docent hebt ontvangen
 4. Je bent nu in het ‘Profiel’ gedeelte; vul hier je gegevens in
 5. Klik op de ‘gele button’: ‘verstuur’:
 6. Je komt nu in jouw ’test omgeving’ er staat een vragenlijst voor je klaar.
 7. Klik onder ‘Taalgroep xxx’ > Toets MVE .. *…aan
 8. Start met het invullen van de vragenlijst.
 9. Met het pijltje naar rechts, ga je steeds naar de volgende vraag
 10. Klik na het invullen van de laatste vraag op de ‘gele button’: ‘verstuur’
 11. Log daarna uit door op ‘Start’ te klikken en daarna rechtsboven op ‘UITLOGGEN’ 
 12. Dank je wel voor het invullen van de vragenlijst !
 13. Aan het einde van de cursus (of na 12-15 weken) herhaal je Stap 1. De inloggegevens blijven gelijk, je hoeft geen nieuwe accounts aan te vragen voor een volgende meting.


Belangrijk voor het onderzoek

Voor het onderzoek/de onderzoeker is het een vereiste dat de metingen die hij vergelijkt om de impact te bepalen, door dezelfde persoon zijn ingevuld. Ook dat elke respondent maar eenmaal meedoet aan het onderzoek (althans in de bepaalde periode). De onderzoeker hoeft de naam niet te weten. De onderzoeker ziet geen namen.

Voor de docent daarentegen kan het zijn dat hij/zij juist de naam gebruikt om de deelnemer te kunnen laten inloggen met de juiste inlog naam cq. respondenten nummer. I.p.v. een naam graag ‘Naam taalinstelling + laatste drie cijfers van de inlog naam/respondenten nummer invullen bijvoorbeeld ‘Taalpunt 123’ (dit kunnen wij bij een volgende aanvraag evt. van tevoren voor u invullen). Wanneer het maar een uniek nummer is, wanneer maar zeker is dat de twee metingen door dezelfde persoon worden ingevuld. De docent moet weten welke inlognaam bij welke respondent hoort.
De onderzoeker heeft de naam niet nodig, hoeft die ook niet te zien. De docent kan de gegevensvelden ook niet zien nadat de deelnemer/respondent de vragen heeft ingevuld.
De vraag is om geen X in te vullen, wanneer een deelnemer echt geen naam wil invullen, zou de docent dan bovenstaande willen doen.