De (Digi)Taalmonitor

Onder de knop ‘Monitor’ kunt u inloggen om toegang te krijgen tot:

  • Leestoetsen
  • Schrijftoetsen
  • Rekentoetsen
  • Digitoetsen

De taalmonitor is een krachtig instrument waarmee je het taalniveau en de taalvaardigheid van een specifieke doelgroep kunt meten en volgen met overzichtelijke rapportage resultaten. Of het nu gaat om leerlingen in het onderwijs of volwassenen die bezig zijn met taalontwikkeling, de taalmonitor biedt inzicht in hun voortgang en helpt om (digi)taalprogramma’s effectief bij te sturen. Door regelmatige evaluaties krijg je niet alleen zicht op verbeterpunten, maar kun je ook de groei en successen vieren. Zo zorg je ervoor dat iedereen het maximale haalt uit onderwijs of begeleiding, en met een helder zicht op hun taalniveau kunnen zij zich verder ontwikkelen.



Showcase

Qwasp verwerkt voor verschillende arbeidsmarktregio’s persoonsgegevens. De verwerkte gegevens worden door de regio’s gebruikt om verantwoording af te leggen over de uitvoering van hun wettelijke taak om educatie aan te bieden aan inwoners die daar nood aan hebben en om te voldoen aan hun informatieplicht naar het Ministerie van OCW. Met de vaardigheidstoetsen maakt Qwasp het mogelijk om objectief en met inachtneming van de privacyregels het lees-, schrijf- of rekenniveau van inwoners vast te stellen. De uitslag van een toets kan worden gebruikt om een inwoner naar het meest geschikte educatietraject te verwijzen. Door vervolgmetingen uit te voeren, kan de impact van educatietrajecten worden vastgesteld. De impact op het niveau van een individuele deelnemer, maar ook, wanneer naar de metingen van een groep deelnemers wordt gekeken, naar de impact van het educatietraject zelf.



Start met de (Digi)Taalmonitor



Vraag aan: Ontdek de voordelen van onze Taalmonitor voor uw organisatie!

Wilt u de taalvaardigheid van uw cursisten, inburgeraars of inwoners versterken? Met onze taalmonitor heeft u een innovatief en waardevol hulpmiddel in handen om inzicht te krijgen in de voortgang van hun taalontwikkeling. Of het nu gaat om een ROC, gemeente of onderwijsinstelling, onze tool helpt om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de vaardigheden van deelnemers.

Vul het aanvraagformulier in en ontdek hoe onze taalmonitor bijdraagt aan betere educatie en taalvaardigheid! Doorloop het proces in slechts een paar stappen en ontvang direct advies op maat voor uw organisatie.

De voortgangs-, impacttoetsen zijn geschikt voor zowel Nederlandstalige deelnemers als anderstaligen met een voldoende niveau van spreekvaardigheid in het Nederlands (vanaf niveau A1). Voor beide groepen geldt dat ze gealfabetiseerd moeten zijn in hun moedertaal en minimaal het instroomniveau beheersen in die taal.

Aan het begin van een taaltraject wordt een eerste toets (moment A) afgenomen, gevolgd door een tweede toets (moment B) aan het eind van het traject. Tussen deze twee meetmomenten wordt de voortgang van de deelnemer gemeten, zodat het effect van het traject kan worden beoordeeld.

Bij langere trajecten zijn er vier meetmomenten beschikbaar, waarbij er per meetmoment wordt gevolgd hoe de deelnemer zich ontwikkelt in de verschillende vaardigheidsgebieden.



Versterk taalvaardigheid en behaal resultaten: De ideale toetsen voor Taaltrajecten en Inburgeraars

Wilt u de taalontwikkeling van inburgeraars en deelnemers aan taaltrajecten effectief volgen en verbeteren? Onze voortgangstoetsen bieden een betrouwbare oplossing om de taalvaardigheid te meten en de impact van uw onderwijs te evalueren. Deze toetsen zijn geschikt voor zowel Nederlandstalige als anderstalige deelnemers met een minimaal niveau van spreekvaardigheid (vanaf niveau A1) in het Nederlands. Ze bieden de mogelijkheid om de voortgang tussen meetmomenten aan het begin en eind van het traject te meten, zodat u gerichte bijsturing kunt toepassen waar nodig.

Of u nu werkt met inburgeraars, nieuwe Nederlanders, of andere deelnemers die hun taalvaardigheid willen verbeteren, deze toetsen zijn ontworpen om het leerproces te optimaliseren. Ze zijn ideaal voor zowel kortlopende als langlopende trajecten, waarbij meerdere meetmomenten kunnen worden ingesteld. Dit maakt het eenvoudig om de vooruitgang te meten en de effectiviteit van het programma vast te stellen.

Onze toetsen bieden flexibele mogelijkheden voor het volgen van voortgang en het meten van de impact, zodat u altijd een helder overzicht hebt van de behaalde resultaten. Door deze toetsen in te zetten, bent u in staat om doelgericht te werken aan de taalontwikkeling van uw deelnemers, en hen te helpen bij het behalen van hun taaldoelen.

Ontdek de kracht van onze toetsen en hoe ze uw taaltrajecten kunnen versterken. Neem contact met ons op voor meer informatie en om te bespreken hoe we samen kunnen werken aan succesvolle taaltrajecten!